7 Anledningar till varför varje företag behöver en hemsida 2022!

Lästid: 2-3 min

Företag behöver en professionell hemsida!

Visste ni att 76% av alla potentiella kunder börjar med att undersöka er tjänst eller produkt online?

En av de största anledningarna till att varje företag bör investera i en bra hemsida är att öka företagets credability. I de flesta fall är det också en viktig detalj för att sticka ut när man erbjuder samma tjänst eller produkt som någon annan.

Att skapa en attraktiv, effektiv och professionell hemsida är det bästa sättet att sticka ut bland konkurrenterna. En effektiv hemsida hjälper företagets online/offline presence och kommunicerar kvalitéts information till er kund.

Har man som företag idag inte en hemsida kan det leda till att företags kredabilitet ifrågasätts. Kunden förväntar sig att företag har hemsida och sociala medier.

First impressions last, ett första intryck börjar oftast på företagets hemsida!

1. Brand Awareness

En hemsida hjälper er att stärka företagets varumärke, presentera era tjänster eller produkter till framtida kunder. Din image blir etablerad och låter din kund förstå vem du är och vad du står för.

En hemsida bör innehålla up-to-date information, det ger intryck av att det är ett seriöst företag.

Ditt varumärket måste synas!

Ditt varumärket måste synas!

2. Generating Leads, Increasing Sales

Den mest lukrativa anledningen med att ha en hemsida idag är att det genererar mätbara säljresultat! Även om företaget säljer praktiska tjänster, såsom elektriker, byggfirmor etc.

När folk söker online och kan hitta ert företag försöker de samla så mycket information som möjligt om era produkter och tjänster.

Dom kan ta kontaktuppgifter till företaget från hemsidan som ger en chans att växa företaget och öka försäljningen.

En Hemsida innebär en viss kostnad men samtidigt genererar den ett positivt ROI i slutändan!

3. Attrahera Organic Traffic

Om hemsidan är utvecklad med en effektiv SEO, kommer den ranka högt på Googles sök resultat.

Att rankas högt är en förutsättning för att locka nya kunder. Det ser till att när folk söker efter er produkt eller tjänst så syns ni först.

4. Förbättra kundupplevelsen

Företag upplever ofta att deras nuvarande och framtida kunder ringer om enkla frågor såsom addressen, öppettider etc.

Oftast har man inte resurser inom företaget att besvara samtliga samtal vilket kan resultera att man framstår som oprofessionell och därmed tappar potentiella kunder.

Att ha en väl designad hemsida innebär att era kunder kan hitta svar på sina frågor, därmed reducera antalet samtal så ni kan fokusera på det ni gör bäst!

För att maximera kundens upplevelse, skapar företag ofta webbanpassade undersökningar. På detta sättet skapar man ett förtroende hos kunden och kan även få mätbara resultat på kundens experience.

5. Uppdatera era kunder

En hemsida är tillgänglig 24/7, det betyder att du kan uppdatera era kunder om nya kampanjer, öppettider etc.
Men det innebär också att måste vara förberedd ifall hemsidan skulle krascha.
Det är alltså väldigt viktigt att ha backups på innehållet.
Vissa leverantörer av hemsidor erbjuder en tjänster som förebygger att hemsidan går ner.

 

6. Digital Marknadsföring

Om du jobbar på en digital marknadsföringsplan för att utöka företagets säljförmåga, så är sociala medier ett av de bästa verktygen. Man leder enkelt kunder från sociala medier till er hemsida eller landingssida. För att enklare möta sina mål går det att analysera trafiken som leds till er hemsida.

Detta kommer också att ge er en exakt bild på er målgrupp och således kunna finna den bästa avkastningen för reklamkostnader.

Tips: Se till att er hemsida visar organiska resultat innan ni börjar betala för reklam, då vet ni att er hemsida är effektiv.

7. En hemsida betyder hållbarhet

Visste ni att 76% av alla potentiella kunder börjar med att undersöka er tjänst eller produkt online?

Att investera i en hållbar lösning för er hemsida är att investera i hållbarheten i ert företag! Både befintliga och framtida kunder kan enkelt hålla kontakt med er. 

Slutord

Under 2021 var det nästan 4,7 miljarder människor som använde internet. 

Vi har etablerat att företag behöver en hemsida idag. Utan en hemsida är det svårt att nå ut till existerande och framtida kunder.

Även om du inte säljer eller utför tjänster online så kan en hemsida hjälpa er att hitta lokala kunder. Vilket företag som helst idag som vill etablera sig behöver en professionell hemsida!

För att få en professionell hemsida utvecklad till ditt företag och optimerad för sökmotorer så krävs det expertis. Du kan välja att jobba med en erfaren webbutvecklare för att nå bäst resultat.

 

Låt oss hjälpa er!

Colorwave Webbyrå utför digitala projekt som både är snygga och uppfyller era affärsmål.

Mångåriga samarbeten är vår vardag. Vi hjälper dig med allt från strategi, design och teknisk produktion till långsiktig optimering och förvaltning. 

Hör av er till oss för mer frågor och information!

Christoffer Forstén

Christoffer Forstén

Senior Webbutvecklare - Grundare av Colorwave Webbyrå

Innehåll:

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email